Hoppa till innehåll

2017-02-06

Studerar du i USA?

Denna information är inte aktuell

USA har beslutat att tillfälligt neka medborgare i Iran, Irak, Libyen, Jemen, Somalia, Sudan och Syrien inresa i USA. Om du studerar med studiemedel och har ett medborgarskap i något av dessa länder, finns det några saker som kan vara bra att veta.

  • Kontrollera vad som gäller för dig innan du planerar en resa till eller från USA. Tänk till exempel på att en hemresa till Sverige under ett lov eller studieuppehåll skulle kunna innebära svårigheter för dig att komma tillbaka till USA efter uppehållet.
  • Meddela CSN om de nya inresereglerna skulle innebära att du måste avbryta dina studier eller göra ett uppehåll i dina studier i USA.
  • Du kan ansöka om merkostnadslån för extra resor eller dyrare resor till och från USA, om de nya inresereglerna innebär att du behöver göra fler eller dyrare resor. Du ansöker om merkostnadslån i Mina sidor. Du kan också kontakta oss för att diskutera dina möjligheter.

Frågan om det beslut som USA fattat kring inresereglerna är giltigt, behandlas just nu i USA:s rättsväsende.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller