Hoppa till innehåll
Du får behålla ditt studiestöd från CSN även om skolan stänger på grund av coronaviruset. Regeringen har också meddelat att de tillfälligt lättar på reglerna för fribeloppet. Syftet är att underlätta för dig som exempelvis behöver gå in och arbeta inom vården och för dig som blivit arbetslös och nu vill börja studera. Det finns även trygghetsregler för dig som betalar tillbaka på dina studielån, ifall din ekonomi påverkas och du får svårt att betala.
Läs mer...

2018-12-10

Fler tjänster för körkortslån i Mina sidor

Har du körkortslån från CSN? Från och med den 10 december ska du använda tjänsten Begära utbetalning i Mina sidor för att begära utbetalning. Du ska alltså inte längre använda blanketten Begäran om utbetalning.

Utbetalningarna av körkortslån kommer inte automatiskt, utan du måste själv begära ut dem. Nu ska du använda tjänsten Begära utbetalning i Mina sidor för att göra detta.

För att du ska kunna få pengarna ska din trafikskola ha rapporterat uppgifter om dina körkortskostnader till CSN. Först när din trafikskola rapporterat in kostnader för en viss summa kan du skicka in begäran om utbetalning.

Beslut till Mina sidor och notifiering

Väntar du på beslut om körkortslån? Från och med den 10 december får du ditt beslut direkt till Mina sidor. Även besluten på begäran om utbetalning kommer skickas till Mina sidor. Du får ett meddelande via sms eller e-post när det finns något nytt att läsa.

Hjälpte den här sidan dig?

Lämna synpunkter

Lämna gärna dina synpunkter på webbplatsen. Observera att vi inte kan svara på din kommentar.

Du kan inte ställa frågor om ditt personliga ärende här, då ska du i stället gå till sidan Kontakta oss.

Om du anger personuppgifter kommer vi att behandla dem enligt dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

eller