Hoppa till innehåll

2023-01-02

Snart börjar vi skicka ut årsbesked

Våra tjänster för att betala på lån i Mina sidor är stängda till den 7 januari kl. 7.00. Vi har stängt tjänsterna för att räkna ut årsbeloppen för 2023. När tjänsterna öppnar igen börjar vi skicka ut årsbesked.

I årsbeskedet för dig som har studielån kan du bland annat se

  • vilket eller vilka studielån du har
  • hur stor din skuld är
  • om du ska betala på ditt lån under 2023 och hur mycket du ska betala.

Mer om vad ett årsbesked är

Vi kommer att skicka ut 1,9 miljoner årsbesked från och med 7 januari 2023. Du kan välja att få ditt årsbesked antingen i en digital brevlåda, i Mina sidor eller via post.

Årsbesked till digital brevlåda

Om du har studielån och vill få ditt årsbesked till en digital brevlåda måste du anmäla dig till en.

På Digg:s webbplats hittar du mer information om vilka digitala brevlådor som finns och hur du ansluter dig till en brevlåda.

Om digitala brevlådor på Digg.se

Årsbelopp för 2023

Under perioden 1 januari – 6 januari 2023 är våra handläggningssystem stängda för att vi ska räkna fram årsbeloppen för 2023. Det innebär att vi då inte kan svara på frågor om exempelvis årsbelopp eller betalningsplaner för 2023.

Från den 7 januari börjar vi skicka ut årsbeskeden till alla våra kunder med studielån. I årsbeskedet står ditt årsbelopp, det vill säga beloppet du ska betala under 2023. Lite senare får du en betalningsplan som visar när du ska betala. Från den 7 januari kan du och vi se ditt årsbesked och din betalningsplan i Mina sidor.

I januari är det många som vill prata med oss men det finns mycket du kan göra själv. I våra e-tjänster kan du ändra till månads–betalning, flytta fram en betalning och ansöka om att betala mindre med hänsyn till inkomst.

Har vi rätt kontaktuppgifter till dig?

Glöm inte att se till att vi har aktuella kontaktuppgifter till dig. Det är viktigt att vi kan nå dig på telefon eller e-brev. Du kan själv ändra dina kontaktuppgifter när du loggar in i Mina sidor under Min profil.

Hjälpte den här sidan dig?