session uppdatera gms varning förnya
Vill du stanna kvar på sidan?
Du har varit inaktiv i en längre stund och kommer att bli utloggad om du inte väljer att stanna kvar på sidan.
Automatisk utloggning sker om cirka
Stanna kvar på sidan
Problem med nätverket
Inget internet. Kontrollera din nätverksanslutning.
Tillfälligt tekniskt fel

2024-01-03

Snart börjar vi skicka ut årsbesked

Våra tjänster för att betala på lån på Mina sidor är stängda till morgonen den 7 januari. Vi har stängt tjänsterna för att räkna ut årsbeloppen för 2024. När tjänsterna öppnar igen börjar vi skicka ut årsbesked.

I årsbeskedet för dig som har studielån kan du bland annat se

  • vilket eller vilka studielån du har
  • hur stor din skuld är
  • om du ska betala på ditt lån under 2024 och hur mycket du ska betala.

Mer om vad ett årsbesked är

Vi kommer att skicka ut 1,9 miljoner årsbesked från och med 7 januari 2024. Du kan välja att få ditt årsbesked antingen i en digital brevlåda, i Mina sidor eller via post.

Årsbesked till digital brevlåda

Om du har studielån och vill få ditt årsbesked till en digital brevlåda måste du anmäla dig till en.

På Digg:s webbplats hittar du mer information om vilka digitala brevlådor som finns och hur du ansluter dig till en brevlåda.

Om digitala brevlådor på Digg.se

Årsbelopp för 2024

Under perioden 1 januari – 7 januari 2024 är våra handläggningssystem stängda för att vi ska räkna fram årsbeloppen för 2024. Det innebär att vi då inte kan svara på frågor om exempelvis årsbelopp eller betalningsplaner för 2024.

Från den 7 januari börjar vi skicka ut årsbeskeden till alla våra kunder med studielån. I årsbeskedet står ditt årsbelopp, det vill säga beloppet du ska betala under 2024. Lite senare får du en betalningsplan som visar när du ska betala. Från den 7 januari kan du och vi se ditt årsbesked och din betalningsplan i Mina sidor.
I januari är det många som vill prata med oss men det finns mycket du kan göra själv. I våra e-tjänster kan du ändra till månads–betalning, flytta fram en betalning och ansöka om att betala mindre med hänsyn till inkomst.

Har vi rätt kontaktuppgifter till dig?

Glöm inte att se till att vi har aktuella kontaktuppgifter till dig. Det är viktigt att vi kan nå dig på telefon eller mejl. Du kan själv ändra dina kontaktuppgifter när du loggar in på Mina sidor under Min profil.

Hjälpte den här sidan dig?