Hoppa till innehåll

Byter utbildning eller skola

Om du byter utbildning eller skola ska du meddela det till CSN. Det behöver du göra eftersom det kan påverka din rätt till studiestöd. Du måste meddela oss inom en vecka.

Studerar du med studiemedel eller studiestartsstöd kan du använda tjänsten Ändra ansökan. Du kan även ringa, e-posta eller skicka ett underskrivet brev till oss.

Studerar du med omställningsstudiestöd kan du fylla i en blankett och skicka till oss. Du kan även ringa, e-posta eller skicka ett underskrivet brev till oss.

Studerar du med studiehjälp på gymnasiet ska du meddela skolbytet till skolan. De meddelar sedan CSN.

Vad händer om jag inte meddelar ändringen?

Om bytet innebär att du inte har rätt till lika mycket studiestöd och det visar sig att du har fått för mycket pengar utbetalt, kan du få ett återkrav. Då måste du även betala ränta och en expeditionsavgift.

Återkrav

Vi polisanmäler om vi misstänker bidragsbrott

Att fortsätta att ta emot pengar som du inte har rätt till kan vara ett bidragsbrott. Om vi har anledning att misstänka bidragsbrott gör vi en polisanmälan. Det är vi skyldiga att göra enligt lag. Även om du inte medvetet låtit bli att meddela när något ändrats för dig som påverkar ditt studiestöd, kan det ändå räknas som ett bidragsbrott.

När gör CSN en polisanmälan?

Uppdaterad: 2022-10-01
Hjälpte den här sidan dig?